Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, consideră „un argument sovietic” propunerea de comasare a unor runde de alegeri în România în acest an din motive financiare. El subliniază că „democraţia costă” și că economisirea prin renunțarea la alegeri nu este o soluție viabilă.

Grindeanu declară că nu are „nici cea mai mică informaţie” conform căreia clasa politică ar lua în considerare comasarea alegerilor în acest an. El respinge argumentul financiar, afirmând că este necesar să avem alegeri pentru a menține democrația.

„Să ştiţi că ăsta e un argument sovietic, astea nu-s argumente care ţin de un cadru democratic. Democraţia costă, că aşa nu mai facem alegeri şi am făcut economie de tot! Nu e un argument valid, din perspectiva mea”, a declarat Grindeanu, marţi seară.

El subliniază importanța aducerii de argumente directe și transparente pentru a justifica comasarea unor runde de alegeri. Grindeanu evidențiază că, în contextul geo-politic, stabilitatea este crucială, susținând continuarea alianței dintre PSD și PNL, fără a fi însă adeptul unor liste comune de candidați.

Grindeanu exclude formarea de majorități cu partide precum AUR sau Șoșoacă și argumentează că sondajele de opinie nu indică posibilitatea ca partidele din fosta alianță (care includea USR și UDMR) să obțină peste 50% din voturi împreună pentru a conduce România.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *