Liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a anunțat că în ședința coaliției de luni a susținut ca prioritate în legea bugetului pe 2024 să fie acordată portofoliilor Sănătății și Educației. De asemenea, a subliniat necesitatea unei alocări clare a fondurilor pentru continuarea investițiilor, cu accent pe cele trei mari linii de finanțare: Programul Național „Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Într-o postare pe Facebook, Ciucă a afirmat că echipa liberală a coaliției a stabilit liniile principale pentru elaborarea proiectului bugetului consolidat pe 2024. De asemenea, au fost discutate și clarificate aspectele legate de sustenabilitatea finanțării noii legi a pensiilor.

Ciucă a informat că în cadrul ședinței s-a analizat și reorganizarea internă a ministerelor, cu un accent deosebit asupra celor de Agricultură și Mediu. Scopul declarat este de a flexibiliza procesele de decizie pentru a face structurile instituționale mai eficiente și pentru a reduce cheltuielile publice. În plus, a menționat că se va depune un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale în colaborare cu premierul Marcel Ciolacu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *