Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o convorbire telefonică vineri cu președintele Statului Israel, Isaac Herzog, în care au condamnat vehement atacurile teroriste recente din Israel și au exprimat profundul regret pentru pierderea de vieți nevinovate, inclusiv a celor a doi cetățeni români. Președintele Iohannis a subliniat faptul că România este pregătită să ofere asistență de urgență dacă este necesară.

În cadrul convorbirii, președintele Iohannis a condamnat ferm atacurile teroriste care au vizat Israelul și a subliniat importanța prevenirii unor astfel de acte violente care au ca rezultat pierderea de vieți omenești nevinovate.

Cei doi lideri au exprimat și profundul lor regret pentru faptul că printre victimele acestor atacuri se numără și doi cetățeni români.

Președintele Iohannis a transmis că România este pregătită să ofere asistență de urgență în orice moment, arătând solidaritatea țării noastre față de Israel în aceste momente dificile.

În plus, șeful statului a mulțumit autorităților israeliene pentru sprijinul acordat cetățenilor români, în special pentru repatrierea în condiții de siguranță a celor 2.162 de cetățeni români afectați până în prezent.

Iohannis a subliniat că România continuă să se bazeze pe sprijinul valoros al Israelului pentru asistența acordată cetățenilor români în aceste vremuri dificile, care afectează nu doar Orientul Mijlociu, ci întreaga lume.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *