Sursa foto: Sport.ro

Inter triumfă în derby-ul milanez și se califică în finala UEFA Champions League după o victorie de 1-0 împotriva lui AC Milan, consolidând avantajul de la meciul tur, câștigat cu 2-0.

Inter se pregătește să participe în finala UEFA Champions League! Echipa milaneză are deja trei trofee în palmares.

„Nerazzurrii” au depășit rivala lor din Milano și vor întâlni câștigătoarea meciului dintre Real Madrid și Manchester City, care se va disputa pe 10 iunie la Istanbul. În prima manșă, cele două echipe au încheiat la egalitate, 1-1, pe Santiago Bernabeu, iar returul de pe Etihad va fi transmis în direct miercuri, de la ora 22:00, pe Digi Sport 1.

Aceasta va fi a șasea finală de UEFA Champions League pentru Inter, care a câștigat trofeul de trei ori, ultima dată în 2010, avându-l pe românul Cristi Chivu în echipă. Atunci, italienii au învins Bayern München cu scorul de 2-0, grație dublei lui Diego Milito.

Chivu primește un cartonaș galben în minutul 30 și este înlocuit de Mourinho la jumătatea reprizei a doua cu Stankovic.

Adriano, brazilianul, deține recordul de cel mai bun marcator al lui AC Milan în Liga Campionilor, cu 18 goluri, în timp ce Zanetti este jucătorul cu cele mai multe prezențe în tricoul lui Inter în competiție, acumulând 105 apariții.

Cel mai de succes sezon al echipei „nerazzurri” în Liga Campionilor a fost cel din 1963/1964, când Inter a devenit campioană europeană pentru prima dată. Echipa din Milano a terminat sezonul fără înfrângere, obținând 7 victorii și 2 remize.

Inter se află pe locul 7 în clasamentul celor mai titrate echipe din istoria competiției, la egalitate cu Manchester United. Real Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool (6), Bayern München (6), Barcelona (5) și Ajax (4) sunt singurele echipe care au câștigat de mai multe ori trofeul prestigios al Ligii Campionilor.

Sursa: digisport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *