Sursă foto: GSP

FC Hermannstadt s-a impus pe terenul ploieștenilor de la Petrolul, scor 1-0, și a provocat înfrângerea „lupilor galbeni” în cea de-a opta etapă a play-out-ului, care a fost de asemenea și ultima partidă disputată în acest sezon pe „Ilie Oană” pentru prahoveni.

Meciul care a avut de asemenea o semnificație deosebită pentru întreaga suflare petrolistă și nu numai (detalii AICI) a adus 6.250 în tribunele de pe „Ilie Oană”.


Un aspect interesant remarcat de reporterii de la Gazeta Sporturilor este acela că mijlocașul Constantin Budescu, inclus în lotul Petrolului, nu a stat pe bancă, ci în tribune, unde a făcut poze cu copiii, a dat autografe și a fost, practic, „mascota” echipei!

„E la spriț cu Tamaș? Gata, a luat vacanță?”, l-au ironizat fanii pe pagina clubului.

Înainte de fluierul de start, arbitrii s-au prezentat pe teren cu tricouri de protest împotriva lui Gigi Becali, arbitrul de rezervă al partidei fiind Iuliana Demetrescu, victima comentariilor sexiste ale patronului de la FCSB. Aceasta a avut parte de o primire total diferită la Ploiești: aplaudată de fani când crainicul i-a citit numele, Iuliana Demetrescu a primit de la oficialii clubului un buchet imens de margarete galben-albastre.

O primă repriză nu prea spectaculoasă

După o jumătate de oră de fotbal plictisitor, fără ocazii notabile, cel mai bun marcator al sibienilor, Daniel Paraschiv, a trimis o lovitură de cap în bara porții după o centrare lungă a lui Butean (minutul 27).

Abia în minutul 40 a venit replica petroliștilor: Gicu Grozav a tras de la distanță, dar pe centrul porții: fără nicio emoție pentru Letica.

Gol după o oră

Gazdele au revenit mai în vlagă de la vestiare. Papp (54) și Irobiso (56) au avut finalizări ce nu le-au pus însă probleme celor de la Hermannstadt. Sibienii au spart gheața într-un final și au deschis scorul dintr-un penalty acordat destul de ușor de Ionuț Coza, în minutul 61.

Seniko Doua i-a pus piedică lui Oroian în careu, iar cei din camera VAR au validat decizia arbitrului de centru. Paraschiv a executat lovitura de pedeapsă și a înscris al 14-lea său gol în actualul sezon.

După gol, jocul s-a răcit de tot. Petrolul a greșit din ce în ce mai des și nici n-a mai reușit să ajungă în fața porții. În timp ce sibienii nici n-au mai forțat să-i prindă pe contraatac și să le mai dea un gol adversarilor parcă plictisiți și fără chef. Doar galeria „lupilor” ar merita o serie de aplauze puternice pentru o nouă reprezentație de gală. Ultima de-acasă din acest sezon.

9 victorii, trei remize şi opt înfrângeri este palmaresul înregistrat de prahoveni pe teren propriu în acest sezon de Liga 1

Sursă: Gazeta Sporturilor

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *