Timp de patru ani, milioane de euro au intrat ilegal în conturile unor persoane care vindeau produse petroliere pentru care nu aveau acte. Polițiștii și Fiscul au descoperit o evaziune fiscală de 2 milioane de euro, pe lângă cele 6 intrate în conturile unei firme din București.

Adunând probe și informații, anchetatorii au cerut mandate de percheziție pentru zeci de locații din București și din Prahova, Ilfov, Argeș, Iași, Giurgiu și Teleorman.

La Ghighiu, în Prahova, s-au găsit cinci rezervoare de suprafață, trei bazine subterane de beton și trei autocisterne cu 200.000 de litri de combustibil, dar și o instalație de prelucrare a reziduurilor petroliere, montată ilegal, așa cum a anunțat site-ul Republika News. Pentru niciuna nu existau documente de proveniență.

Anchetatorii susțin că inculpații luau păcură și o transformau în combustibil, pe care îl vindeau apoi către benzinării sau persoane care îl foloseau în procese de ardere. După ce au săpat cu un excavator pe terenul depozitului din spatele mănăstirii Ghighiu și au cercetat zona în amănunt, anchetatorii nu au găsit (spre surprinderea lor) vreo conductă de țiței, au spus, pentru Gândul, surse judiciare.

Detalii ale anchetei de la Ghighiu

„E porcărie ce a fost aici. Ce filmați? Nu e, dom’le nimic, omul ăsta le-a cumpărat. Alea sunt goale, dom’le. I-au făcut omului gropi pe aici, că au zis că trăgea o țeavă. Nu făcea nimic. Eu sunt paznic și păzesc astea. Eu am crezut că sunteți oameni așa… eu v-am spus o chestie că nu e nimic din ce s-a spus”, a spus paznicul terenului în fața reporterilor aceleiași publicații (Gândul), întrebat de problema intens mediatizată a depozitului de petrol. Mai mult, oamenii care locuiesc în zonă spun că vedeau cisterne care plecau de la acel teren, dar nu știau nici ce afaceri făcea proprietarul și nici ce transportau mașinile.

Căutând conturile proprietarului depozitului, anchetatorii nu au găsit nicio firmă pe numele lui, dar prin conturile firmelor-fantomă implicate în afacerea cu produse petroliere au trecut în patru ani milioane de euro obținute ilegal. Mai mult, acesta nu are nici măcar bani în vreun cont pe numele lui și nici cont de Facebook sau alte activități în mediul online.

Cum în cauză sunt mai multe persoane vizate, anchetatorii au pus sechestru pe bunuri ale acestora, până la acoperirea prejudiciului de 10.500.000 de lei estimat că s-ar fi produs prin evaziune fiscală.

Cum la percheziții s-au găsit doar 115.000 de lei, polițiștii urmează să caute restul banilor rezultați din afacerea ilegală.

Peste 30 de oameni, inclusiv proprietarul depozitului, au fost duși la audieri în urma perchezițiilor, dar doar 7 au fost și reținute, procurorii solicitând arestarea lor preventivă.

Sursă: Gândul

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *