Prahovenii care își sacrifică porcii de Crăciun trebuie să efectueze examenul trichineloscopic al cărnii.

Nimic nu se compară cu carnea de porc crescut în gospodărie. Acesta este principiul după care se ghidează mulți dintre cei care doresc să prepare produse tradiționale pentru masa de Crăciun. Numai că,  achiziționarea unui porc crescut la țară trebuie să vină la pachet și cu examenul trichineloscopic.

Prahovenii care își sacrifică porcii de Crăciun trebuie să efectueze examenul trichineloscopic al cărnii

Prahovenii care își sacrifică porcii de Crăciun trebuie să efectueze examenul trichineloscopic al cărnii. Și asta pentru a preveni posibile îmbolnăviri sau infestări cu parazitul Trichinella Spiralis la om. O boală care poate fi fatală.

Este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane. Tocmai de aceea se fac zilnic controale în trafic.

În Prahova sunt 46 de laboratoare unde se poate efectua examenul trichineloscopic.

Costul unui examen trichineloscopic este de 27 de lei. Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *