În momentul în care regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață, tronul a trecut imediat și fără ceremonie la moștenitor, Charles, fostul Prinț de Wales. Există însă o serie de etape practice și tradiționale pe care acesta trebuie să le parcurgă pentru a fi încoronat rege.
Charles Philip Arthur George, născut la 14 noiembrie 1948, este regele Regatului Unit și al altor 14 regate din Commonwealth. A fost cel mai longeviv moștenitor din istoria Marii Britanii. A fost cel mai longeviv Prinț de Wales, deținând acest titlu din iulie 1958 până la moartea mamei sale.
Charles s-a născut la Palatul Buckingham, fiind primul nepot al regelui George al VI-lea și al reginei Elisabeta. După ce a obținut o diplomă de licență în arte la Universitatea din Cambridge, Charles a servit în Forțele Aeriene Regale și în Marina Regală din 1971 până în 1976.
În 1981, s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, cu care a avut doi fii: Prințul William și Prințul Harry. În 1996, cuplul a divorțat în urma unor aventuri extraconjugale mediatizate de ambele părți. Diana a murit în urma unui accident de mașină la Paris în anul următor. În 2005, Charles s-a căsătorit cu partenera sa de lungă durată, Camilla Parker Bowles.
În calitate de Prinț de Wales, Charles a îndeplinit sarcini oficiale în numele reginei. El a fondat The Prince’s Trust în 1976, sponsorizează The Prince’s Charities și este patron, președinte sau membru a peste 400 de alte organizații de caritate și organizații. În calitate de ecologist autodeclarat, Charles a vorbit public despre probleme precum agricultura ecologică și schimbările climatice, ceea ce i-a adus premii și recunoaștere din partea grupurilor de mediu.
Sprijinul său pentru medicina alternativă, inclusiv homeopatia, a fost subiectul unor critici. Opiniile sale cu privire la rolul arhitecturii în societate și la conservarea clădirilor istorice au primit o atenție semnificativă din partea arhitecților britanici și a criticilor de design. Din 1993, Charles a lucrat la crearea Poundbury, un nou oraș experimental bazat pe gusturile sale arhitecturale. Este, de asemenea, autor sau coautor al mai multor cărți.
Prințul Charles este moștenitorul reginei. Fiul său cel mare, prințul William, este al doilea în linia de succesiune la tron, iar copilul cel mare al lui William, prințul George, este al treilea.
Prinţul de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 şi 2018.
Moştenitorul coroanei britanice este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.
Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.
Mai multe informații gasiți aici:Cine este viitorul rege al Marii Britanii: prințul Charles, pasionat de Transilvania (g4media.ro)