Este sau nu apa potabilă în Câmpina? Hidro Prahova aduce lămuriri.
Ieri noapte, a fost initializat un mesaj Ro-Alert pentru APA NEPOTABILA în municipiul Câmpina, după ce reprezentanţii DSP Prahova au sesizat că apa nu este bună pentru băut sau gătit.
Reprezentanţii societăţii au adus lămuriri prin intermediul unui comunicat:
„Cu privire la introducerea măsurilor restrictive privind consumul de apă în municipiul Câmpina, societatea HIDRO PRAHOVA face următoarele precizări: Direcţia de Sănătate Publică Prahova a sesizat telefonic societatea HIDRO PRAHOVA SA, în data de 13.08.2021, cu privire la faptul că apa distribuită în municipiul Câmpina nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare . Potrivit anunţului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, o comunicare oficială în acest sens se va realiza după obţinerea rezultatelor finale pentru probele prelevate. Până la momentul respectiv, este vorba despre suspiciuni privind neconformitatea apei potabile, zonele vizate de această decizie fiind cele anunţate deja în comunicarea publicată pe site-ul www.hidroprahova.ro, imediat după anunţul telefonic al DSP, respectiv străzile: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila.Pentru a elimina însă orice risc privind starea de sănătate a populaţiei şi ca o măsură suplimentară de prevenţie, societatea HIDRO PRAHOVA SA a luat decizia de a extinde restricția consumului de apă potabilă integral asupra municipiului Câmpina, până în prezent nefiind semnalat niciun caz de îmbolnăvire.
Până la clarificarea situaţiei, societatea HIDRO PRAHOVA SA va asigura containere cu apă potabilă în 8 locaţii din municipiul Câmpina. Acestea vor fi amplasate la Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Voila, la Şcoala de Poliţie, în Piaţa Centrală, iar restul la centrele sociale din municipiu.Containerele utilizate sunt de tip IBC, iar alimentarea lor se va efectua din surse alternative de apă potabilă, cu respectarea HGR 974/2004 art. 50, alin. 7 și 9, precum și a Legii 458/2002 cu modificările și completările ulterioare (art. 8 ). Containerele vor fi amplasate în zone cu protecție, astfel încât să nu existe riscul de contaminare voluntară”, se specifică în comunicat..