logo
RNTV Live

Campania de donare de sânge iniţiată de organizatorii UNTOLD, succes în Ploieşti

caravana mobila de donare sânge la Ploieşti
Mihai Constantinescu

Campania de donare de sânge iniţiată de organizatorii UNTOLD, succes în Ploieşti.

În cele două zile ale week-end-ului, în care s-a desfăşurat campania, în oraşul nostru, 377 de ploieşteni dornici să îşi ajute semenii au donat sânge la caravana mobilă, care s-a aflat la sediul municipalității ploieștene (Piaţa Eroilor nr. 1A). 162 dintre aceştia au donat sânge în prima zi şi 215 persoane au donat în cursul zilei de ieri.

Campania BLOOD NETWORK a fost realizată şi cu ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti. Evenimentul se desfășoară în mai multe orașe importante din țară, iar anul acesta a ajuns la cea de-a 7-a ediție.  Prin intermediul acestei acțiuni se doreșteîncurajarea donării de sânge, un dar neprețuit care salvează semeni

“Campania de donare de sânge organizată, zilele acestea, la Ploieşti, a fost un succes. Le mulţumesc tuturor ploieştenilor care au răspuns pozitiv iniţiativei noastre, iar celor care s-au implicat direct în organizarea, în bune condiţii, a  unui astfel de eveniment le exprim aprecierea mea.

Ploieştenii au demonstrat că au simţ civic şi că au înţeles foarte bine mesajul invitaţiei noastre, acela că sângele este o resursă comunitară de nepreţuit şi că donarea de sânge este un act voluntar, plin de compasiune şi responsabilitate faţă de semenii aflaţi în nevoie şi suferinţă, un act voluntar care face diferenţa între moarte şi viaţă.”a mai declarat, în finalul acestui eveniment,primarul Andrei Volosevici. 

Recomandări post donare

Cei care doneaza sânge este bine să evite în următoarele 12 ore a efortlui fizic intens, conducerea autovehiculelor, consumul de alcool, fumatul imediat.

De asemenea, se recomandă  multe lichide; iar regimul alimentar va fi bogat în proteine animale (oua, carne).

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/apa-potabila/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/parat-la-politisti-ca-sofeaza-beat/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor