logo
RNTV Live

90 de șoferi vitezomani au fost amendați în doar două zile. Mulți au rămas fără permis

WhatsApp Image 2022-11-21 at 13.49.09 (1)
Oana Stoica

În zilele de 19 și 20 noiembrie, poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat, pe drumurile naționale din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum și pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

Acţiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan și de de nerespectarea limitei legale de viteză.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002R în valoare totală de 61.500 lei.

Au fost aplicate 90 de sancțiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 7 sancțiuni pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum și 15 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii vor continua astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto și informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerea numărului de evenimente rutiere.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor