proiectată sursă foto Cancan.ro

Un număr de 79 de persoane, inclusiv copii și elevi, au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin cu simptome de greață, vărsături și astenie. Alte 4 persoane s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, iar 7 la Spitalul Municipal Băilești. Conform autorităților, formele de boală sunt ușoare și medii. După evaluarea medicală, 26 dintre pacienți au fost externați, iar alți bolnavi vor fi externați în această seară, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Se pare că sursa posibilă a toxiinfecției alimentare sunt preparatele alimentare furnizate în școli de către o firmă de catering. Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a informat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mehedinți cu privire la suspiciunea de toxiinfecție alimentară, iar controale au fost inițiate atât la firma de catering, cât și în unitățile de învățământ unde s-a servit meniul. Probele alimentare și probele biologice de la pacienți au fost deja recoltate.

În știrea inițială, se menționa că 47 de elevi și cadre didactice de la mai multe unități de învățământ din județul Mehedinți au acuzat stare de rău și simptome de toxiinfecție alimentară după consumul alimentelor de la aceeași firmă de catering, conform raportului ISU. Începând cu ora 14:15, a fost activat Planul Roșu de intervenție, iar apeluri au fost recepționate și de la copiii care au ajuns la domiciliu după terminarea cursurilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews