logo
RNTV Live

Medicul de la Sinaia, acuzat de luare de mită, reţinut

medic-sinaia1-696×392
rnews

În această dimineaţă, Lucian Jianu, medicul de la Sinaia acuzat de luare de mită, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, după audieri care au durat toată noaptea. Medicul este acuzat de 19 infracțiuni de luare de mită. Valoarea sumei obținute astfel de medic este de 8.500 lei. Dr. Jianu elibera acte necesare pentru pensionarea pe caz de boală și era singurul cu această specializare din Sinaia. Ieri au avut loc percheziții la domiciliul doctorului și la Policlinica Sinaia. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au făcut cercetări într-un dosar penal privind fapte de corupție săvârșite de un medic din cadrul unei unități medicale din Sinaia. Oamenii legii au organizat o activitate de prindere în flagrant, medicul fiind surprins după primirea sumei de bani de la un denunțător. Ca urmare a delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, ofițerii S.J.A. Prahova au făcut în acest caz 4 percheziții domiciliare pe raza județului Prahova. Lucian Jianu a fost reclamat încă din 2015 pe siteul teiadna.ro.

Cum a fost prins doctorul Jianu cu şpagă?

După ce pacientul cu ajutorul căruia s-a realizat flagrantul i-a înmânat un plic cu bani inscripționați cu cerneală specială, polițiștii și procurorii au intrat în cabinetul medicului unde au găsit asupra doctorului 4500 de lei, dar nu și banii inscripționați. Lucian Jianu le-a spus oamenilor legii că nu are alți bani asupra lui. Numai că procurorii au observat o ușă mascată de niște fișete în spatele biroului medicului. Întrebat ce este acolo, Jianu a declarat că e un hol care duce la o baie. Pe holul respectiv erau alte fișete foarte vechi, iar o altă ușă care ducea într-adevăr la baie era închisă cu lacăt pe partea cealaltă.

Într-un final s-a găsit o nișă săpată într-un zid unde erau găsit banii marcați, pe jos aflându-se un număr de plicuri goale mototolite. În total, asupra medicului s-au găsit 8500 de lei.

Conform surselor se pare că Lucian Jianu are o vilă la Poiana Țapului evaluată la aproximativ un milion de euro, precum și obiecte de artă unicat evaluate la aceiași sumă. Medicul lua banii numai cu mănuși chrurgicale pue pe mâini, iar în birou avea o camera de luat vederi.

Casa de Pensii Prahova a dispus defsacerea contractului de muncă doctorului Jianu.

preluare incomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor