logo
RNTV Live

Inspectorii ISU Prahova, în control pe Valea Prahovei! Nereguli constatate

Controale ISU
Ciprian Radu

Inspectorii ISU Prahova, în control pe Valea Prahovei

Inspectorii ISU Prahova au efectut 23 de controale săptămâna trecută. Pompierii au vizat unități de turism și operatori economici de pe Valea Prahovei.

Au fost depistate 130 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. 65 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni.

Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 130 de sancţiuni, cuprinzând 99 avertismente şi 31 amenzi, în cuantum de 32.500 lei.

Principalele deficienţe

*neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare)

*executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu

* neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate

*instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător

*deficienţe de ordin organizatoric.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 26 exerciţii în caz de incendiu, cu 181 participanți, precum și 26 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Acțiuni de informare preventivă

Personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electrice.

Totodată, din necesitatea reducerii numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe, ISU Prahova continuă campania “Mai bine previi, decât să nu fii!”. Campania are ca scop sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

De asemenea, în perioada 18-24 iunie a.c., echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, la instituții și societăți comerciale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor