logo
RNTV Live

5 000 de restaurante, puse pe butuci de pandemie

sursă foto https://restaurantnoname.ro/restaurant/
Mihai Constantinescu

5 000 de restaurante, puse pe butuci de pandemie

Pandemia a lăsat urme adânci în multe domenii de activitate. Printre cele mai afectate este şi industria restaurantelor. Pierderile financiare suferite în ultimele luni au dus la închiderea a 5 000 de restaurante la nivel naţional.

„O pierdere foarte mare, dacă ne referim la numărul de locaţii care practic nu mai pot redeschide. Sunt mai bine de 5.000 de locaţii la nivel naţional în industria restaurantelor care nu vor mai putea redeschide, din aproape 45.000 de locaţii, deci, aproximativ 10% din locaţii”, a spus Daniel Mischie, citat de agerpres.ro.

De la începutul lunii iunie, românii au putut merge din nou la terase, după ce acestea au fost închise în luna martie, la debutul epidemiei de coronavirus în țara noastră.

Însă atât clienții, cât și proprietarii și angajații teraselor trebuie să respecte niște reguli. În ceea ce-i privește pe clienți, ei trebuie să își ofere numele și un număr de telefon unde pot fi contactați, în eventualitatea unei anchete epidemiologice.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor