logo
RNTV Live

35 permise de conducere ale conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, reţinute. Timp record

114699
Theo Tănăsescu

35 permise de conducere ale conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, reţinute. Timp record

Politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat activități în cadrul Planului de acțiune alcool și substanțe psihoactive-Etapa ,,MARATHON’’.

În decursul a două zile, 7 și 8 mai, au fost reținute 35 permise de conducere ale conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 45.675 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatul etilotest peste 1200 de conducători auto.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier, fiind dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore, a unui conducător auto, în vârstă de 46 de ani din comuna Valea Călugărească.

De asemenea, polițiștii rutieri prahoveni au beneficiat și de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviației care a monitorizat zonele arterelor principale din județ.

“Recomandăm participanților la trafic să circule preventiv, să respecte regulile de circulație și să adapteze permanent viteza la condițiile meteo în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate redusă, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool”, au menţioabt reprezentanţii IJP Prahova.

Astfel de acțiuni continuă pentru ca riscul rutier să înregistreze valori descendente.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor