logo
RNTV Live

Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur la Rio!

h_52947639-1024×696
Cristian Anghelescu

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în această dimineață, după ce a învins China, deținătoarea titlului, în finală, cu scorul de 44-38.

Ana-Maria Popescu (ex-Brânză), Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au adus prima medalie a României la JO 2016, încununând eforturile acestei generații de spadasine.

Este a patra medalie olimpică de aur a scrimeri românești, după cele obținute de Mihai Covaliu la sabie individual, în 2000, la Sydney, de laura Badea, la floretă individual, în 1996, la Atlanta, și de Ionel Drâmbă, la floretă individual, la Ciudad de Mexico, în 1968. Totodată, e prima medalie olimpică de aur câștigată de scrima românească la echipe.

Româncele au fost susținute din tribune de alți sportivi din delegația țării noastre la Rio, printre care și echipa feminină de handbal.

La Rio, România a dispus de SUA în sferturi, cu 24-23, prin ”tușa de aur”, în semifinale a trecut de Rusia cu 45-31, iar în finală a învins China cu 44-38.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Rusia, care a învins Estonia cu scorul de 37-31, în finala mică.

A doua medalie a delegației României va fi adusă de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău, care vor juca în această zi finala probei de dublu, împotriva spaniolilor Marc Lopez și Rafael Nadal.

sursa foto: rio2016

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor