logo
RNTV Live

O personalitate de talie mondială va oficia startul Campionatelor Naţionale de Ciclism pe Şosea

dul
Cristian Anghelescu

Vineri dimineaţă, la Bucov, vor începe probele ediţiei cu numărul 68 a acestor Campionate Naţionale de Ciclism pe Şosea, organizată de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, în parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism şi Consiliul Judeţean Prahova.

Competiţia se va deschide cu proba regină, cea de fond a sportivilor Elite şi U-23 masculin. Startul, programat de la ora 9:00, urmează să fie dat de Mirela Dulgheru, una dintre legendele sportului românesc, în prezent conferenţiar universitar doctor la Universitatea „Petrol – Gaze” Ploieşti, oraş în care este şi Cetăţean de onoare.

Fostă campioană mondială universitară de atletism la proba de săritura în lungime (Buffalo – SUA, 1993), Mirela Dulgheru a fost la un singur loc de podiumul olimpic al ediţiei din 1992 (Barcelona) la proba respectivă, şi încă deţine două recorduri naţionale în sală la săritura în lungime (6.99 m – 1993) şi la 60 m (7.22 sec. – 1993).

De menţionat, totodată, că la celelalte probe ale Campionatelor Naţionale de Ciclism startul va fi realizat de către oficialităţi din cadrul autorităţilor locale.

sursa: ajcph

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor