1 Aprilie este Ziua Păcălelilor. De unde vine tradiţia şi ce se întâmplă dacă nu ţii cont de ea?

sursa RomaniaTV.Net

Ziua Păcălelilor

1 Aprilie este Ziua Păcălelilor. De unde vine tradiţia şi ce se întâmplă dacă nu ţii cont de ea?

1 Aprilie este considerată de toată lumea ca fiind Ziua Păcălelilor. Ei bine, te-ai intrebat vreodată de unde a venit acest obicei şi care sunt originile lui?

cel mai verde complex reziential

Originea sărbătoririi Zilei Păcalelilor ar fi undeva în Evul Mediu şi are două explicaţii. Una este legata de Sfântul Sisoe, un pustnic egiptean ce era prieten cu mai cunoscutul Antonie cel mare şi, de fiecare dată, obişnuia să îl păcălească pe acesta în preajma zilei de 1 Aprilie. Se pare ca printre glumele preferate ale Sfântului Sisoe ar fi fost cea în care îi spunea lui Antonie că l-a vazut pe diavol făcând pipi în strachina lui cu mâncare sau momentele în care se prefăcea că învia morţi ce fuseseră victime ale unei epidemii de ciumă.

O alta explicaţie este legată de Sfântul Fesbuchie, sfânt ce locuia în apropierea unui iaz şi mereu scufunda nişte buşteni în el, apoi, la inceputul lunii aprilie, chema oamenii acolo şi le arăta cum poate el să meargă pe apă, la fel ca Iisus Hristos.

Superstiţia spune că cine nu ţine această zi, va fi ispitit şi va păcătui, ca Maria Iteanca, iar cei care lucrează vor suferi de sminteli şi lovituri, ei, vitele şi păsările lor.

Vezi şi https://republikanews.ro/un-minor-a-provocat-dezastru-in-ploiesti-cu-masina-pe-care-o-conducea/?fbclid=IwAR3Ncebrv-z4q9pUJ61AErCCL9C4lPYLuRFrOoeyGALmWlD0i6wOnxT6wbo

Vezi şi https://republikanews.ro/ministrul-sanatatii-a-fost-azi-noapte-in-control-neanuntat-la-spitalul-judetean-ploiesti-demiteri/?fbclid=IwAR3ILOlhT1-ImJMmt8z1pqIXCaMxyiMivHg9Bq1btahKLNM9YtlQVhCo8KU

sursa -stirilekanald.ro

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here