logo
RNTV Live

Zonele montane amenințate de avalanșă

Nu vă aventuraţi pe munte! În Prahova, risc mare de producere a unei avalanşe
Pantazi Bianca

Până miercuri seară la ora 20.00, specialiștii anunță că, în Munții Făgăraș este risc maxim de producere a unor avalanșe. News.ro infromează că riscul ca straturile de zăpadă să se disloce, fiind cotat cu patru, pe o scară de la unu la cinci și în alte zone montane, vizați fiind Munții Ţarcu-Godeanu, Parâng-Şureanu şi Bucegi.

De marți seară până miercuri seară, conform buletinului nivometeorologic publiicat de Salvamont România, la altitudini de peste 1800 de metri în Munții Făgăraș este risc de producere a unor avalanșe, cotat la cinci din cinci, în timp ce la sub 1800 de metri riscul este însemnat, de patru din cinci.

Stratul de zăpadă are 70-80 de centrimetri la peste 1800 de metri, coeziunea între cristale este slabă, iar în zonele adăpostite și pe văi sunt depozite de zăpadă care ajung la trei metri.

În documentul citat arată că ”În continuare, datorită structurii fragile şi puţin rezistente a zăpezii, vor fi condiţii de declanşare spontană a unor avalanşe de dimensiuni medii şi mari, prin ruperea şi alunecarea stratului instabil din partea superioară, riscul declanşării avalanşelor fiind amplificat chiar şi la supraîncărcări mici”.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (18) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Risc maxim de avalanşă în munţii Făgăraş, până miercuri seară – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor