logo
RNTV Live

Zonele aglomerate din Prahova vizate de ample acţiuni de control. Ultimele 48 de ore, de foc

actiuni control
Mihai Constantinescu

Zonele aglomerate , verificate de echipe mixte

Zonele aglomerate din Prahova au fost în ultimele 48 de ore luate în vizor! Astfel, echipe mixte formate din poliţişti, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și ai Direcției de Sănătate Publică Prahova au desfășurat, pe raza județului Prahova, în sistem integrat, ample acțiuni pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul activităților au fost controlate 788 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 3.406 de persoane și verificate 970 de autovehicule (dintre acestea 406 fiind mijloace de transport public în comun). Astfel, au fost efectuate verificări la 332 de societăți comerciale, fiind aplicate în total 313 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 54.300 de lei. Dintre acestea, 286 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 20 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, 7 pentru fapte de natură economică.

Exemple:

  • În cursul zilei de ieri, polițiștii prahoveni au depistat 37 de persoane care  nu purtau mască de protecție în incinta Oborului Ploiești, acestea fiind sancționate contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amenzi în valoare totală de  9.000 de lei.
  • Tot ieri, în cadrul controlului realizat în Oborul Ploiești, polițiștii au identificat și sancționat un operator economic care nu a fiscalizat în întregime sumele obținute din vânzarea mărfurilor. Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform O.G.  28/1998 cu amendă în valoare 1.500 de lei, fiind confiscată și suma de 177 de lei, identificată ca nefiscalizată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-doi-ursi-si-au-facut-aparitia-in-telega/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-focar-de-coronavirus-la-un-centru-de-plasament-situatia-in-judet/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor