logo
RNTV Live

Zonă de promenadă în locul celebrului bloc 7 ETAJE. Scandal/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Zonă de promenadă în locul celebrului bloc 7 ETAJE. Scandal

Este scandal pe tema demolării celebrului bloc 7 ETAJE, din Ploieşti. Primăria a decis să ceară opinia ploieştenilor cu privire la dărâmarea imobilului. În locul lui ar urma să fie amenajată o zonă de promenadă. Aşa se face că in mediul online a fost lansat un sondaj de opinie, care la final, a aratăt că mai bine de 70% dintre respondenţi sunt de acord cu proiectul primăriei. Doar că cei nemultumiţi sunt acum locatarii, care arată cu degetul înspre conducerea municipiului, pe care o acuză că nu le-a cerut şi lor opinia.

Construcţia, despre care se spune că ar fi încadrată în grad de risc seismic, ar fi solidă, spun propritarii apartamentelor, care nu vor sub niciun chip să fie relocaţi, chiar dacă va fi vorba despre un bloc nou, ce va fi construit tot în zona centrală.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/a-inceput-recensamantul…/

Demolarea blocului 7 etaje, contestată    

Imobilul cunoscut de ploieşteni dept blocul 7 etaje a fost construit imediat după anii 60. Dacă acum primăria vrea să îl dărâme, ca să pună în valoare Catedrala din vecinătate, în vremea comunista imobilul i-a folosit bisericii drept paravan. Intrebaţi în mediul online despre ideea de a dărâma construcţia, dintre cei care au răspuns sondajului, 70% au votat da, pentru ca în zona să fie amenajată o piaţetă.

Legenda urbană spune că blocul ar fi fost construit în plin avânt al demolărilor de lăcaşuri de cult. Astfel Catedrala “Sfântul Ioan” era ferită de teama că soţii Ceauşescu, în vreuna dintre vizitele făcute în Ploieşti, ar fi putut cere demolarea ei. Acum, după ce blocul va fi pus la pământ, locatarii vor trebui să fie relocaţi.

Despre siguranţa imbolilului locatarii au o cu totul altă părere. Nu admit varianta primăriei conform căreia construcţia este încadrata în grad ridicat de risc seismic.

Asociaţia de proprietari a blocului 7 etaje acuză primăria că, deşi au făcut mai multe sesizări, nimeni nu le-a oferit niciun răspuns. Dacă nu va exista o discuţie urgentă, oamenii sunt convinşi să meargp să îşi facă dreptate în instanţă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/angajatii-din-politie…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor