logo
RNTV Live

Ziua porţilor deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi

Ziua porţilor deschise l
Mihai Constantinescu

Ziua porţilor deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi, ediţia a X-a, la start. Mâine, iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi pentru a participa la Ziua porţilor deschise. Rezervaţia este situată la aproximativ 8 km vest de municipiul Ploiești, pe partea dreaptă a șoselei Ploiești – Târgșor, județul Prahova.Vor putea afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

Cercetarea arheologică în perimetrul actual al rezervaţiei a fost demarată în anul 1956. Săpăturile arheologice, efectuate în vara anului 1956 pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor, au fost planificate de Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române şi realizate cu fondurile Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova (atunci Muzeul de Istorie al Regiunii Ploiești).

Colaborarea de peste 60 de ani dintre cele două instituţii a generat acumularea unei cantități importante de informații şi artefacte. S-a contribuit astfel la rescrierea istoriei locului. Cercetările arheologice întreprinse pe malurile pârâului Leaota au scos la lumină urme de locuire ce definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secolul al XIX-lea.

Această ediţie se va desfăşura în intervalul orar 11.00 – 16.00. Cuprinde omagierea arheologilor Gheorghe Diaconu și Dan Lichiardopol, urmată de vizitarea expoziției de sit „Târgșor – un sit milenar” care prezintă istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și cercetate la Târgșoru Vechi.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/premiera-la-cheia-refacere…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor