Și în acest an, Guvernul României se implică în campania globală de susținere a copiilor și adulților care suferă de distrofie musculară Duchenne și Becker, și de conștientizare a dificultăților cu care se confruntă acești pacienți.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare a Distrofiei Duchenne, astăzi, Palatul Victoria va fi luminat în culoarea roșie pentru a atrage atenția asupra acestei cauze importante.

„Îmi doresc ca acest gest de sprijin pe care îl marcăm la nivelul Guvernului să-și găsească ecou în conștiința cât mai multor români și, îndeosebi, la nivelul instituțiilor și al autorităților care pot veni în sprijinul acestor pacienți cu nevoi speciale. Diagnosticul de distrofie musculară nu trebuie să reprezinte o piedică în viața celor care se confruntă cu această suferință.

Oamenii diagnosticați cu această boală rară, care îi marchează încă din primii ani de viață, au nevoie de susținerea societății și a instituțiilor statului pentru o viață normală și șanse egale.

Cu empatie și asumare din partea societății și a reprezentanților autorităților statului îi putem ajuta să depășească barierele de mobilitate cu care se confruntă din cauza bolii și să se bucure de incluziune în toate privințele, fie că este vorba despre accesul la asistența medicală specifică și socială, accesul la educație, accesul în spații publice sau egalitate de șanse ”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *