logo
RNTV Live

Ziua în care s-a născut Vincent Van Gogh: 30 martie – Ziua mondială a Tulburării Bipolare! Care este legătura?

R
Constantin Corina

Misiunea Zilei Mondiale Bipolare (WBD) constă în sensibilizarea la nivel global cu privire la tulburările bipolare și în combaterea stigmatizării și discriminării sociale asociate acestora.

Prin colaborare internațională, WBD își propune să ofere informații despre tulburările bipolare unor comunități diverse din întreaga lume, cu scopul de a educa și de a îmbunătăți înțelegerea și empatia față de această afecțiune, inclusiv promovarea accesului la cele mai recente cercetări și la cele mai eficiente tratamente disponibile.

Ziua Mondială a Bipolarului este sărbătorită anual pe 30 martie, care este ziua de naștere a celebrului pictor Vincent Van Gogh, care a fost diagnosticat postum ca având o tulburare bipolară.

Se spune că artistul olandez Vincent van Gogh avea probleme de sănătate mintală.

Lucrarea artistică a lui Vincent van Gogh, printre care și celebrul său tablou “Noaptea instelată”, este adesea analizată în contextul tulburării bipolare, deoarece există presupunerea că artistul ar fi suferit de această afecțiune. Multe aspecte ale operei sale, inclusiv utilizarea culorilor intense și schimbările dramatice de stil, sunt adesea interpretate ca fiind reflectarea stărilor mentale fluctuante caracteristice tulburării bipolare.

Încă o dată, în acest an, Societatea Internațională pentru Tulburări Bipolare (ISBD) va încuraja conștientizarea globală a tulburării bipolare pe 30 martie.

Tulburarea bipolară

Tulburarea bipolară este o afecțiune cerebrală care cauzează schimbări neobișnuite în starea de spirit, nivelul de energie, activitate și capacitatea de a desfășura activități cotidiene. Simptomele tulburării bipolare sunt severe și diferite de oscilațiile normale ale stării de spirit prin care trece fiecare persoană din când în când. Se estimează că prevalența globală a tulburării bipolare este între 1 și 2%, iar unele estimări indică că ar putea ajunge până la 5%.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor