logo
RNTV Live

Ziua Drapelului Naţional al României, sărbătorită astăzi şi la Ploieşti/ Video

Ziua Drapelului Naţional al României, sărbătorită astăzi şi la Ploieşti/ Video
Mihai Constantinescu

Zi importantă astăzi pentru toţi românii: este ziua Drapelului Naţional al României, zi sărbătorită în fiecare an pe 26 iunie. Primăria Municipiului Ploiești a marcat momentul printr-o serie de manifestări care au avut loc pe platoul din fața Palatului Administrativ Ploiești.

După coborârea şi desprinderea de pe catarg, drapelul României a fost dus la catedrala “Sfântul Ioan Botezătorul” de către comandantul gărzii drapelului şi reprezentantul Primăriei Municipiului Ploieşti pentru a fi sfinţit.

Constituția României din 1991 modificată și completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003 prevede că drapelul tricolor este un simbol național, alături de stemă, sigiliu și imn. În forma actuală, Constituția stabilește, prin Articolul 12, că “drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roșu”, potrivit cdep.ro.

Drapelul Național — albastru, galben, roșu — de la lance — a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza “Dreptate — Frăție” înscrisă pe el, așa cum arată “Istoria României în date”, Ed. Enciclopedică, 2003.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor