logo
RNTV Live

Ziua de nastere a mamei sale i-a adus unui campinean un dosar penal

sinaia-forever-2014-artificii
Mihai Constantinescu

Ziua de nastere a mamei sale i-a adus unui campinean un dosar penal.

S-a întamplat ieri seara cand bărbatul a decis să marcheze momentul cu niște focuri de artificii date între blocuri. Oamenii legii au aflat despre fapta sa si s-au deplasat la fata locului.

L-au identificat pe bărbatul în vârstă de 38 de ani care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice și care a declarat că a folosit articole pirotehnice (artificii) cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a mamei sale.

În apropiere, pe trotuar, a fost găsită o baterie de artificii de 25 de focuri, categoria F2, care a fost utilizată anterior, bun ce a fost ridicat în vederea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni pirotehnice efectuate fără drept.

Potrivit Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, doar persoanele cu vârsta de peste 16 ani pot utiliza anumite articole pirotehnice, respectiv doar pe cele ce prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, adică cele care fac parte din categoria F1 și P1.

Astfel, persoanele fizice nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa, folosi sau executa orice altă operaţiune cu articole pirotehnice din categoriile F2-F4.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor