logo
RNTV Live

„Zilele faptelor bune” la centrele DGASPC

WhatsApp Image 2023-06-06 at 12.48.531
Ștefan Petre

În fiecare an, în data de 4 iunie este celebrată Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Această zi atenţionează asupra acţiunilor concertate pe care statele lumii şi fiecare cetăţean în parte trebuie să le întreprindă pentru a stopa violenţele şi agresiunile comise împotriva copiilor.

Începând cu anul 2006 data de 5 iunie a devenit Ziua împotriva Violenței asupra Copilului în România, în scopul conțientizării și prevenirii abuzurilor și neglijării copilului în societatea românească.

De asemenea, în fiecare an, în ziua de 12 iunie este marcată Ziua mondială pentru combaterea exploatării prin muncă a copiilor.

Pentru a sublinia importanța acestor zile speciale din luna iunie dedicate copiilor, în unitățile de protecție și în centrele de zi din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova sunt organizate activități în cadrul cărora sunt prezentate informații și se dezbat subiecte despre aceste fenomene care afectează viața copiilor. În toate activitățile se urmărește identificarea problemelor și abordarea individuală și în grup a tuturor aspectelor legate de formele violenței și agresiunii. De asemenea, prin intermediul acestor acțiuni se dorește crearea unui eveniment „Zilele faptelor bune”, cu prilejul căruia copiii vor realiza desene tematice și vor scrie mesaje prin care să transmită gânduri frumoase pentru toți copiii care trebuie să crească și să se dezvolte într-un mediu de siguranță și încredere. 

Orice copil are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migraţiei ilegale şi a violenţei, potrivit comunicatului de presă emis de reprezentanții DGASPC.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor