logo
RNTV Live

Zi grea pentru procurorul DNA Mircea Negulescu

Mircea Negulescu DNA
rnews

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marți, excluderea din magistratură a procurorului DNA Mircea Negulescu. Decizia este executorie, dar nu și definitivă, putând fi atacată de acesta. Față de anchetator, care a instrumentat dosarele lui Vasile Blaga, Sebastian Ghiță și Victor Ponta, Inspecţia Judiciară a deschis trei dosare disciplinare.

Decizia Secției pentru procurori a CSM vizează cinci din cele șapte acuzații de abateri disciplinare aduse de Inspecția Judiciară procurorului Mircea Negulescu.

La începutul anului trecut, Negulescu și-a demisia din cadrul DNA Ploiești și a revenit la Parchetul Câmpina. Ulterior, ca urmare a deschiderii dosarelor disciplinare, el a fost suspendat.

În 23 ianuarie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat pentru marţi, 30 ianuarie, pronunţarea deciziei privind acţiunile disciplinare în cazul lui Mircea Negulescu.

În 16 februarie 2017, Secţia pentru procurori a CSM a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor, iar în aceeaşi zi, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii la DNA Ploieşti şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. În 28 februarie, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis să îl suspende din funcţie pe Mircea Negulescu.

Inspecţia Judiciară a stabilit că procurorul Mircea Negulescu a discutat cu soţia unei persoane cercetate penal, a dezvăluit date din dosare, a făcut aprecieri defăimătoare în cazul unor procurori, a avut un limbaj care poate contraria şi indigna şi a dat indicaţii privind formularea unei plângeri penale de către un inculpat împotriva procurorului de caz. IJ a mai stabilit că acesta a cerut unui magistrat informaţii despre interceptări dintr-un dosar.

Inspecţia Judiciară a fost sesizată după ce postul România TV a difuzat, în 14 februarie 2017, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu vorbeşte la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.

Mircea Negulescu a lucrat în ultimii ani în cadrul DNA Ploieşti, după ce anterior a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, cea mai importantă unitate de parchet din judeţul Prahova.

Citeste continuarea pe:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/procurorul-dna-mircea-negulescu-exclus-din-magistratura-869507

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor