logo
RNTV Live

Zi de mare sărbătoare la Măgureni. Proiectul a luat ființă în urmă cu 12 ani/FOTO

slujba-biserica-Magureni
Mihai Constantinescu

Zi de mare sărbătoare la Măgureni. Proiectul a luat ființă în urmă cu 12 ani.

S-a întâmplat ieri, când a avut loc sfințirea Bisericii Sf. Gheorghe din satul Lunca Prahovei. Evenimentul a fost așteptat de toată comunitatea.

Proiectul a luat ființă acum 12 ani și s-a concretizat în frumoasa Biserică.

La evenimentul de ieri a luat parte și deputatul umanist, Grațiela Gavrilescu care a transmis cetățenilor un mesaj.

”.Cei care mă cunosc știu cât de mult înseamnă pentru mine această localitate, cât de legată sunt , de atâția ani, de măgurenari, cât de mult au contat ei, fostul primar, Gheorghe Iarca, și actualul primar, Gheorghe Iordache, pentru destinul și deciziile mele politice!Știu și înțeleg de ce mă simt datoare să le întorc tot binele pe care îl pot face și, în limita acestor puteri, să las semne ale trecerii mele prin aceste locuri, pe care le consider ACASĂ…Din fericire, Dumnezeu ne-a ajutat!Am reușit să atragem finanțări pentru infrastructură- pentru îmbogățirea materială a localității, dar și pentru sprijinirea lăcașelor de cult, pentru îmbogățirea- incomparabil mai de folos!, a sufletului!”, a scris pe Facebook deputatul.

Gavrilescu a ținut să precizeze că în vremuri grele, credința ajută

”Momentul de astăzi este o dovadă! În vremuri grele, ca acestea, credința ne ajută și ne salvează!Cuvintele sunt prea puține pentru a le putea aduce binemeritatele mulțumiri tuturor celor care au contribuit, material și spiritual, pentru ca acest eveniment să poată avea loc!Fiecare leuț donat, în cei 12 ani de când am așezat piatra de temelie acacestui sfânt lăcaș, a contat!Fiecare sfat!Fiecare rugăciune!Fiecare semnătură, așezată pe documentele care au făcut ca proiectul să devină lucrare!Mai sunt încă multe de făcut!

Pictura interioară și exterioară, odoarele, pe care acest lăcaș le merită, ca semn al prețuirii sale de către credincioși!T oate vor fi făcute, în ritmul și la vremea în care Bunul Dumnezeu va voi!

Fie ca binecuvântarea Sa să se aștearnă asupra celor care astăzi au fost de față: PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, căruia vreau să îi mulțumesc, din suflet, pentru minunata slujbă, părintelui protoiereu Grigore Melnic și preotului Marius Călin Dumitru, soborului de preoți, primarului Gheorghe Iordache și consilierilor, localnicilor, prietenilor mei, care mi-au fost alături și, nu în ultimul rând, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, al cărui sprijin contează atât de mult pentru noi.”, a ăncheiat deputatul.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor