logo
RNTV Live

ZGOMOTUL SE PLĂTEȘTE LA BLOC. AFLĂ CÂT COSTĂ AMENDA PENTRU GĂLĂGIA DE PE SCARĂ/VIDEO

Georgescu Cristi

Amenzi de mii de lei pentru locatarii blocurilor, care nu respecta orele de liniste. Sunt reglementarile clare care spun cand trebuie sa nu exageram cu zgomotele din casa.

Conform legii, orele in care trebuie sa respectam linistea la bloc sunt 22:00-08:00 si 13:00-14:00, insa, in functie de decizia asociatiei de proprietari, programul poate fi modificat. Legea 61/1991 prevede sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire social. Tulburarea linistii locatarilor intre orele mentionate de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora. Totodata este interzisa organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban. Este obligatoriu ca pogramul de liniste sa fie afisat la intrarea in bloc, astfel incât sa poata fi vazut de toti locatarii. Cei care nu respecta orele de liniste risca amenzi de pâna la 1.500 de lei. Ba mai mult, exista si posibilitatea de a executa ore de munca in folosul comunitatii. Autoritatile ii indeamna pe cei care sunt deranjati de zgomotele vecinilor de la bloc sa solicite interventia politistilor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor