logo
RNTV Live

Zeci de unități de învățămant din Prahova încep anul școlar fără a deține autorizaţie de securitate la incendiu

inceput scoala 6 barcanesti
Mihai Constantinescu

Zeci de unități de învățămant din Prahova încep anul școlar fără a deține autorizaţie de securitate la incendiu. Mai exact, în această situație sunt 50 de clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ. Este vorba despre

– 3 colegii (internat, sală de sport şi clădirea şcolii),

– 3 licee (corpuri, clădire școală, sală sport),

– 27 şcoli primare şi gimnaziale (săli de sport, corpuri de clădiri, dar şi entitatea în ansamblu)

– 17 grădiniţe.

Până în prezent, 158 de clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ au obţinut autorizaţia de securitate la incendiu, iar 625 de clădiri nu fac obiectul autorizării.

Conducerile școlilor și grădinițelor, alături de ordonatorul de credite, cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ai Instituției Prefectului Județul Prahova, sunt în curs de autorizare/aviz privind securitatea la incendiu, astfel încât în niciuna dintre locații, copiii să nu fie puși în pericol, marea majoritate a motivelor privind lipsa avizării fiind mai degrabă de ordin birocratic.

De menţionat este faptul că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. Acest aspect nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, specialiştii fiind într-o continuă activitate de actualizare şi identificare a clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi îndrumarea administratorilor acestora în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.


Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER LUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor