Zeci de poliţişti în civil călătoresc zilnic cu autobuzul sau troleul, urmărind hoţii de buzunare din Ploiești
Furturile şi comportamentele antisociale sunt la ordinea zilei în mijloacele de transport în comun din Ploieşti. Dar poliţiştii le-au pus gând rău celor certaţi cu legea şi bunul simţ. Zeci de poliţişti în civil călătoresc zilnic cu autobuzul sau troleul, urmărind hoţii de buzunare.
Polițiști sub acoperire
E sezonul hoţilor de buzunare, care ies la vânătoare de dimineaţă până seara. Preferă mijloacele de transport în comun aglomerate, acolo unde pun ochii în special pe femei şi bătrâni. Nu ştiu însă, că în apropierea lor, s-ar putea afla chiar un poliţist sub acoperire. Se întâmplă la Ploieşti, unde numai săptîmâna aceasta 50 de oameni ai legii, îmbrăcaţi în civil, au urcat în tramvaiele şi autobuzele din oraş, cu scopul de o observa si eventual preîntâmpina comportamentele antisociale.
Sfaturile polițiștilor
Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, călătorii trebuie să fie vigilenţi şi să urmeze sfaturile poliţiştilor.
Oamenii legii au câteva sfaturi pentru cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun:
Astfel,
• când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră;
• evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun deoarece atenţia vă este diminuată şi puteţi deveni cu uşurinţă victimele hoţilor de buzunare;
• dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul;
• poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix in autovehicul;
• dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;
• nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;
• nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi.
Polițistul își poate face cunoscută calitatea și dacă este în ținută civilă prin prezentarea verbală a numelui și prenumelui a unității de poliție din care face parte, precum și a legitimației de serviciu sau a insignei.
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.