logo
RNTV Live

Zeci de moldoveni veniți în Prahova să muncească la negru! ITM a dat amenzi uriașe

inspectorii ITM
Ciprian Radu

Zeci de moldoveni veniți în Prahova să muncească la negru

ITM Prahova a continuat controalele la firmele din județ. În luna iune, au fost depistate 131 de persoane care munceau la negru. Angajatorii lor au fost amendați. 

Pe partea relațiilor de muncă, ITM a efectuat 199 controale.

Au fost aplicate, în total, amenzi în valoare de 271.800 lei.

Totodată, inspectorii de muncă au identificat 131 de persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 47 erau cetăţeni străini, din Republica Moldova. În aceste cazuri, au fost date amenzi în valoare de 250.000 de lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 109 de controale şi 102 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 66.000 de lei.

Totodată, angajatorii au comunicat către ITM Prahova 15 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.

”Pe tot parcursul verii, vom intensifica acțiunile de control în sectoarele economice în care se lucrează în aer liber sau în spații deschise și în care se desfășoară activități care presupun efort fizic intens.  Angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, cum ar fi: reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea apei minerale, asigurarea ventilației la locul de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus și alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea echipamentului individual de protecție, reducerea duratei zilei de muncă sau eșalonarea zilei de lucru pe două perioade.”, a declarat Nicolae Bratu, inspector general de stat de muncă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor