logo
RNTV Live

Zeci de câini ținuți, în mizerie și înfometați, într-un adăpost din Prahova

caini-conditii-insalubre-6 SURSĂ FOTO PRESSALERT.RO
Erika Stoica

Zeci de caini ținuți, în mizerie și infometați, într-un adăpost din Prahova.

Este situația descoperită, ieri, de către polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova. Aceștia, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova și cu cei ai Direcției Sanitare Publice Prahova, au efectuat un control la sediul unui adăpost de câini fără stăpân din comuna Mănești.

Cu ocazia verificărilor au fost identificate 30 de exemplare canine cazate în condiții insalubre, lipsite de igienă, fără hrană și fără apă.

Totodată, s-a mai constat faptul că spațiile de cazare ale caninelor nu erau în conformitate cu legislația în vigoare, iar câinii în cauză nu erau înregistrați, vaccinați sau microcipați.

Astfel, în cauză, având în vedere aspectele constate, a fost emis un ordin de protecție pentru 10 exemplare canine care se aflau într-o stare de sănătate precară, acestea fiind transportate la un alt adăpost pentru câini.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor