logo
RNTV Live

Zeci de accidente de muncă produse la firme din Prahova. Sase persoane au murit

inspectorii ITM Prahova
Erika Stoica

Zeci de accidente de muncă produse la firme din Prahova. Sase persoane au murit/ Aceste este subiectul pe care I???????? ???????????????????????????? l???? ???????????????????????????????? astăzi ????̂???? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ????????????????????????/

La nivelul județului Prahova, în anul 2022, s-au înregistrat 39 evenimente, care în urma cercetării au fost încadrate ca accidente de muncă de traseu. Dintre acestea, patru accidente s-au soldat cu decesul a şase lucrători, iar alte 35 de evenimente au generat incapacitate temporară de muncă pentru 35 de angajaţi. Au fost şi două situaţii, reclamate ca accidente de traseu, dar care, în urma verificărilor, au fost declarate de către organele abilitate de cercetare ca fiind înregistrate în afara muncii.

Această situaţie a fost prezentată detaliat de către Constantin Stoica, inspector șef adj. S.S.M. în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, în cadrul Comisiei de Dialog Social, prezidată de către Cristian Apostol, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, şi Virgiliu Daniel Nanu, prefectul judeţului Prahova.

Legislaţia prevede clar care sunt paşii de urmat atât de către angajat, cât şi de către angajatori şi poate fi consultată direct, pe site-ul ITM Prahova: https://www.itmprahova.ro/ Cei care au neclarităţi, se pot adresa inspectorilor din cadrul ITM Prahova la datele de contact pe care le găsesc pe site-ul menţionat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor