logo
RNTV Live

Zece copii din Ucraina au primit din Partea Fundației Comunitare Prahova burse/VIDEO

Mihai Constantinescu

Zece copii din Ucraina au primit din Partea Fundației Comunitare Prahova burse

Zece copii din Ucraina care au fugit din calea războiului și au reușit să se integreze în școlile prahovene au primit din Partea Fundației Comunitare Prahova burse în valoare de 2000 lei. Cu acești bani, părinții micuților vor putea să achiziționeze rechizite școlare, hăinuțe, dar și alimente.

Zece copii din Ucraina au primit din Partea Fundației Comunitare Prahova burse

A fost o zi festivă pentru zece micuți din Ucraina, refugiați în Prahova. Ei au primit burse din partea Fundației  Comunitare  Prahova, fiecare în valoare de 2000 de lei. Micuții au reușit să se integreze în școlile din județ și ayu terminat cursurile cu bine. Cu acest ajutor financiar, părinții vor putea să achiziționeze rechizite școlare, hăinuțe, dar și alimente.

Cei zece copii ucraineni sunt singurii care au rămas să studieze în școlile din Prahova încă de la începutul anului școlar. Ba mai mult, aceștia au reuşit să se integre și să învețe limba română.

În județul Prahova nu se cunoaște cu exactitate numărul copiilor din Ucraina care participă la cursuri în școlile din cele 104 localități. Asta pentru că multe familii care au fugit din calea războiului au decis să nu rămână în România și au mers mai departe către alte destinații.

La finalul evenimentului, cei zece copii au primit cadouri și din partea Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor