logo
RNTV Live

Zeama de varză, ciorba şi aspirina fac minuni după o petrecere

Învaţă să deosebeşti fructele şi legumele bio de cele cu pesticide
Daniel

Băutura în exces poate provoca dureri de cap si amețeli.

Zeama de varză, ciorba acră şi murăturile au darul de a ne scăpa de senzaţia de greaţă. Gustul puternic ne trezeşte simţurile şi ne face să ne simţim puţin mai vioi. Tot din popor există un remediu care poate preveni mahmureala. Atunci când beţi mai mult, este recomandat să mâncaţi alimente mai grase. Astfel nu veţi simţi din plin efectele alcoolului. Nu degeaba se spune că atunci când bem pălincă să luăm şi o bucată de slănină. Un alt remediu din popor este jintiţa (zerul care rămâne atunci când se face caşul sau brânza).

Remedii la îndemână

Există însă şi remedii mai moderne. „Chiar dacă vă este greaţă când vă treziţi puteţi bea apă care ajută la hidratare şi refacerea nivelului de săruri din organism. Se recomandă şi o cană de cafea, preferabil amară. Sucurile de citrice ajută şi ele. Un amestec de lămâie, portocale, grapefruit şi puţină miere vă vor pune pe picioare. Citricile ajută la metabolizarea mai rapidă a alcoolului din organism“, mai spune medicul.

Un alt remediu este la fel de simplu. „Banana conţine mult potasiu şi este eficientă ca remediu. Pasaţi o banană, puneţi puţin lapte şi miere şi vă veţi simţi mai bine după ce o consumaţi. De asemenea ghimbirul este perfect pentru a scăpa de greaţă. Un ceai de ghimbir este perfect. Chiar dacă organismul vă spune să staţi în pat şi simţiţi că nu puteţi face câţiva paşi, este bine să evitaţi lâncezeala. Încercaţi să ieşiţi, să faceţi puţină mişcare. Chiar dacă pare un chin la început, ajută mult“, mai spune medicul. Aspirină şi vitamine Sunt şi medicamente care ajută. „Sunt şi persoane care exagerează mult şi atunci este nevoie de medicamente. C

ele mai eficiente sunt cele care conţin cisteină. Aici alegeţi aspirina care va ajuta şi la eliminarea durerilor de cap. Puteţi lua şi vitamine cum ar fi vitamina B şi C care ajută organismul să îşi revină. Înainte să vă gândiţi la remedii însă ar fi bine să beţi cu măsură şi să nu aveţi probleme“, mai spune medicul.

Citeste mai mult: adev.ro/pbj7pm

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor