WhatsApp testează o nouă funcționalitate care implică confirmarea adresei de e-mail pentru scopuri de autentificare.

În cea mai recentă versiune beta a aplicației, utilizatorii au fost solicitați să adauge adresele lor de e-mail pentru a-și proteja conturile în eventualitatea pierderii accesului la acestea.

Noua verificare este implementată în procesul de autentificare. După ce se loghează la fel cum o făcea în mod obişnuit, utilizatorul este pus acum să-şi verifice email-ul şi să dea click pe un link din mesajul primit de la WhatsApp. Compania explică utilizatorilor că verificarea email-ului îi va ajuta să-şi securizeze conturile, în cazul pierderii accesului la acestea.

‎Confirmarea identităţii prin intermediul email-ului este folosită de numeroase aplicaţii şi servicii ca un strat suplimentar de securitate pentru protejarea conturilor. Implicarea adreselor de e-mail în procesul de autentificare, se potriveşte cu zvonurile anterioare, conform cărora WhatsApp ar urma să implementeze autentificarea pe baza unui cont personal. Rămâne de văzut dacă şi când această modificare va fi implementată în versiunea oficială a aplicaţiei WhatsApp.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *