În Uniunea Europeană și Marea Britanie, WhatsApp, platforma de socializare deținută de Meta, a redus limita de vârstă pentru utilizarea aplicației de la 16 la 13 ani

În februarie, aplicația de socializare a Meta a anunțat o schimbare care a captat atenția în Uniunea Europeană și Marea Britanie în data de 10 aprilie.

ONG-ul „Smartphone Free Childhood” a criticat Meta, compania care deține și platformele sociale Facebook și Instagram, pentru ignorarea cererilor de a face mai mult pentru a proteja copiii.

Aceștia au declarat: „Această schimbare vine exact într-un moment în care există cerințe la nivel național pentru ca marile companii de tehnologie să ia măsuri mai ferme pentru a proteja copiii. Permițând oficial oricui cu vârsta de peste 12 ani să folosească platforma, se transmite mesajul că este sigură pentru ei. Cu toate acestea, profesorii, părinții și experții spun altceva. Suntem presați să acceptăm că marile companii de tehnologie pun profitul înaintea protecției copiilor noștri”.

Schimbarea în limitele de vârstă a fost în principiu în acord cu majoritatea țărilor.

WhatsApp a afirmat că schimbarea limitelor de vârstă a fost în linie cu majoritatea țărilor și că a fost efectuată corect. Directorul strategiei de siguranță online de la Ofcom din Marea Britanie a declarat că nu va ezita să amendeze companiile de social media care nu respectă directivele atunci când va avea puterea de a acționa.

Mark Bunting a explicat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că sunt în curs de elaborare coduri de practică pentru a impune siguranța online și că, odată cu intrarea în vigoare a puterilor lor anul următor, aceștia vor putea trage la răspundere companiile care nu respectă aceste reguli.

Meta a dezvăluit recent o serie de funcții de siguranță concepute pentru a proteja utilizatorii, în special tinerii, de „sextorsion” și abuzul de imagini intime. A confirmat că va începe testarea unui filtru în mesajele directe (DM) pe Instagram, numit „Protecția nudității”, care va fi activat în mod implicit pentru cei sub 18 ani și va estompa automat imaginile trimise utilizatorilor care sunt detectate ca având nuditate.

Atunci când primesc astfel de imagini, utilizatorii vor vedea, de asemenea, un mesaj care îi îndeamnă să nu simtă presiune pentru a răspunde și o opțiune de a bloca expeditorul și de a-l raporta.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *