Vremea se schimbă radical din această noapte. Prahova intră în COD GALBEN de ninsori

Vremea se schimbă radical din această noapte. Prahova intră în COD GALBEN de ninsori.

Meteorologii anunţă faptul că începând din această noapte,ora 23:00 şi până pe 11 martie, ora 10:00 vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului.

cel mai verde complex reziential

 În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.
Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.
Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

      Notă: vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

COD GALBEN de ninsori însemnate

Mai mult decât atât, în perioada 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00 se instalează şi CODUL GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă local consistent.

   În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vezi şi https://republikanews.ro/grenade-defensive-la-primarie/

Vezi şi https://republikanews.ro/oamenii-legii-de-la-politia…/

Pentru mai multe ştiri. vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa ANM

arnos 6 oua

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here