logo
RNTV Live

” Vrem să fie fetiţă, dacă se poate blondă cu ochii albaştri!” Cam aşa sună pretenţiile prahovenilor care vor să adopte un copil

copii adoptati
rnews

85 de copii, aflaţi în evidenţele DGASPC Prahova aşteaptă să fie îşi găsească o familie.Sunt copii pe care Direcţia i-a declarat adoptabili şi care nu au mai mult de 14 ani. În ceea ce piveşte numărul familiilor atestate să adopte un copil, acesta se ridică la 110.

 

” Aici apare paradoxul. Aţi spune că sunt 110 familii dornice să înfieze şi 85 de copii potriviţi pentru asta. Numai că, aceste familii au anumite pretenţii. Vor copii foarte mici, în general fetiţe, dacă se poate blonde cu ochii albaştri, fără nicio problemă de sănătate şi să provină şi din familiii biologice, să spunem, în regulă. Ori noi avem doar patru copilaşi care au vârsta de până într-un an şi jumătate. Restul, din păcate, nu prea sunt doriţi fiindcă sunt…prea mari, ori au probleme de sănătate” ne-a declarat Raluca Simionescu, şefa Biroului Adopţii din cadrul DGASPC Prahova.

Anul trecut, totuşi, la nivel de judeţ, au fost adoptaţi 24 de copii. Familiile care i-au adoptat sunt atent monitorizate de către Direcţie timp de doi ani, în timp ce părinţilor biologici li se interzice cu desăvârşire orice fel de contact cu copilul. Asta până la împlinirea vârstei de 18 ani, când copilul decide dacă doreşte sau nu să îşi cunoască familia naturală.

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor