logo
RNTV Live

Vor să slăbească rapid și se folosesc de un medicament pentru diabet

Farmacist
Theo Tănăsescu

Ozempic este un medicament injectabil creat pentru diabetul de tip 2 care în ultima vreme a fost folosit de oamenii care vor sa scape de kilogramele în plus, pentru că acesta nu necesită rețetă pentru a fi cumpărat.

Medicul diabetolog Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, spune că tratamentul ajută şi în scăderea în greutate, fapt confirmat de studiile de specialitate.

El a explicat principiul după care funcţionează medicamentul Ozempic, dar şi altele asemenea acestuia.

“Substanţa din el încetineşte golirea stomacului dându-ţi mai multă vreme senzaţia de saţietate.

Acum vreo 30 de ani, se spunea în cărţile noastre de medicină, erau 3-4 rânduri despre nişte hormoni intestinali care se cheamă incretine. Şi care sunt hormoni ai saţietăţii şi care îţi încetinesc golirea stomacului, îţi ţin mai multă vreme senzaţia de saţietate şi în acelaşi timp îţi împiedică formarea de glucagon, este un hormon care face invers decât insulina, crescându-ţi glicemia.

Atât erau, 3-4 rânduri în tratatele de specialitate. Acum sunt tratate întregi despre aşa ceva. Ei, aceşti hormoni ai saţietăţii sunt făcuţi să ţină numai 4 minute, după care dispar.

Savanţii s-au gândit, hai să facem aceşti hormoni sau să găsim ceva asemănător care să ţină mai multă vreme şi au găsit tot felul de soluţii şi medicamente asemănătoare structural care ţin de la 12 ore până la 1 zi, 2, o săptămână.

Dacă aceşti hormoni au fost făcuţi de mama natură să ţină 4 minute, oare nu scuipăm contra vântului? Este adevărat, sunt de destulă vreme pe piaţă, ca să-ţi arate că merge bine şi că funcţionează, destulă vreme însemnând 4-5 ani, până la 20 de ani mai e timp” 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Medicament pentru diabet folosit de cei care vor să slăbească rapid. În ce pericol se pun românii | Farmacist: ”Vin să ceară fără reţetă” (antena3.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor