logo
RNTV Live

Vor fi luate decizii în vederea construirii unei alternative în jurul USR, în 2024

11-catalin-drula-mi
Dumitrache Catalina

Pe 17 iunie va avea loc un congres al partidului în cadrul căruia vor fi luate decizii, inclusiv pentru a construi o alternativă în jurul USR pentru alegerile de anul viitor, anunță Preşedintele USR, Cătălin Drulă.

,,Avem pe 17 iunie un congres mare. Suntem într-un punct greu pentru România. Şi congresul nostru este despre a pregăti, împreună cu toţi colegii noştri din partid, din toate judeţele, cu delegaţi, anul electoral 2024. Vom avea şi dezbateri, vom lua şi decizii, ca să ne punem în cea mai bună poziţie pentru a construi această alternativă în jurul USR pentru anul viitor”, informează Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului.

USR a lansat și ,,Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”, în care sunt semnalate ,,cele mai mari scumpiri” din ultimii 20 de ani, o ,,explozie” a ratelor la credite.

Datoria României a depăşit în luna mai pragul de 50% din PIB, dar totodată și numărul de angajaţi din sistemul public a atins în noiembrie 2022 ,,un maxim istoric al ultimilor 12 ani”, ajungându-se astfel la 1.280.003 persoane.

Măsurile necesare pentru redresarea situaţiei economice a ţării sunt incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe care l-a numit ,,cel mai bun proiect de ţară” pe care l-a avut România de la intrarea în UE, susține Cătălin Drulă.

Printre aceste măsuri se numără: eliminarea pensiilor speciale, aşezarea ,,pe baze sustenabile” a finanţelor publice, tăierea cheltuielilor.

,,Vedeam ieri o ştire despre un rechizitoriu de mită la Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor. Sunt acolo stenograme, discuţii între cei din acest dosar, unde se vede cum fură bani publici. Efectiv, făceau achiziţii publice, nu se livrau acele bunuri şi mergeau în mobilă de 70.000 de euro pentru directoarea de acolo.

La un moment, am găsit un punct care denotă exact atitudinea acestor oameni faţă de banul public. Se discuta despre ordonanţa austerităţii şi cei de acolo o luau în derâdere. Spuneau: ‘Noi ştim deja cum să facem, deja avem puse pe SEAP autoturismele, autoutilitarele, nu ne încurcă’ “, declară liderul USR.

Irosirea banilor în statul român se produce fie prin plătirea unor angajaţi ,,mult peste ceea ce livrează”, fie prin achiziţii publice, în care ,,bugetele se drenează către firme de partid”.

,,Am văzut acum o schemă de ajutor de stat cu SRL-uri care au cifre de afaceri de 5.000 de lei şi care vor primi milioane de euro ajutor de stat. Asta se repetă la o scară enormă. Sunt miliarde în total care sunt furate din bugetul statului în felul acesta”, adaugă Drulă.

Actuala guvernare ,,lucrează strict pentru o clientelă politică şi reprezintă interesele acesteia”, conform liderului USR.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor