logo
RNTV Live

Volosevici vrea un Spital Municipal de Urgenţă “care să se învârtească după stele”

andrei volosevici
Mihai Constantinescu

Primarul municipiului Ploieşti are planuri mari pentru urbe. Pe unele le-a pus deja în aplicare, iar la altele este mult de muncă. Printre acesta ase numără şi un Spital Municipal de Urgenţă la standarde occidentale care , potrivit primarului, “să se învârtească după stele”

Într-un inteviu acordat Agerpres, edilul a vorbit despre planurile sale în ceea ce priveşte spitalul.

“Vorbim aici de Spitalul Municipal de Urgenţă Ploieşti, despre care vorbeam şi în 2016 şi de care nu s-a ocupat nimeni. El va avea înglobată şi Pediatria. Spitalul va fi pe cele 9 hectare pe care le vom lua de la MApN în zona străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino. Logica este să fie un spital pavilionar. Este foarte clar că este nevoie de asta pentru ca, în momente de pandemie sau în probleme legate de partea medicală, să poţi să pui carantină, dar să o faci la modul serios, pentru că vedem, de exemplu, Spitalul Judeţean sau Spitalul Municipal în care real nu ai cum să faci carantină. Deci, e vorba despre crearea de circuite conform secolului XXI. Construcţia se face face cu ajutorul CNI, dotările se vor face şi din fonduri interne – de la Primăria Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova şi Guvernul României, şi din fonduri europene. Ne dorim un spital în jur de 300 şi ceva de locuri, dar un spital… care să se învârtească după stele.

 Costurile ar fi undeva în jur de 40 de milioane de euro probabil.”, a declarat edilul pentru Agerpres.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor