Vladimir Putin anunță o schimbare globală: Se conturează un nou cadru mondial

Russian President Vladimir Putin makes an address in Moscow
Theo Tănăsescu

Modelul de globalizare creat de țările occidentale a devenit depășit în funcționalitatea sa, însă nu toate țările sunt pregătite să adopte un nou sistem democratic de relații internaționale, a afirmat președintele rus Vladimir Putin.

„Este evident că modelul globalizării, care a fost format în mare măsură de statele occidentale – în mod natural, în propriile interese – și-a depășit utilitatea și se află într-o criză profundă. Se formează un sistem nou, mai echitabil și mai democratic de relații internaționale, care să răspundă nevoilor majorității mondiale”, a spus președintele rus în salutul său adresat participanților la forumul internațional Primakov Readings, relatează Interfax.

Potrivit lui Putin, “un anumit grup de țări, obișnuite să domine lumea, nu se dă în lături de la nimic pentru a-și menține influența slăbită, practică șantajul fățiș și presiunea coercitivă. O astfel de politică destabilizatoare a provocat atât situația de criză din jurul Ucrainei, cât și escaladarea tragică a conflictului palestiniano-israelian”, a spus el.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor