logo
RNTV Live

Violator căutat de italieni, prins de poliţişti la Ploieşti

Violator căutat de italieni, prins de poliţişti la Ploieşti
Mihai Constantinescu

Violator urmărit de autoritățile din Italia, depistat de judiciariștii prahoveni

Violator căutat de italieni, prins de poliţişti la Ploieşti. Bărbatul era dat în urmărire de mai mult timp de italieni, unde comisese oribila faptă. Pe numele acestuia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Până în prezent a reuşit să scape de carabinieri, însă a fost prins recent în Ploieşti.  

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Prahova, era căutat de mai mult timp de carabinieri. Fără succes însă. A reuşit chiar să plece din Italia şi să vină În România. Ajuns în Ploieşti, probabil s-a gândit că a scăpat. Dar nu a avut noroc.

Bărbatul a fost prins şi încătuşat de către poliţiştii de investigaţii criminale

Nu a apucat bine să ajungă în Ploieşti, că polițiștii de investigații criminale din cadrul Biroului ”Urmăriri” au reținut  reţinerea prahoveanului de 35 de ani. Pe numele acestuia autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, în vederea depistării, reţinerii şi extrădării pentru săvârșirea infracțiunii de viol

Urmăritul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Procurorul delegat pe linia cooperării internaționale a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței pentru a dispune asupra extrădării.

Cum este pedepsit violul în România

Legile din România pedepsesc aspru faptele de viol. Art. 218 Noul Cod Penal Violul Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale spune că se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. În cazuri excepţionale, pedeapsa poate ajunge până la 12 ani de închisoare. Este vorba despre cazurile de viol când, spre exemplu, victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului. Aceeaşi pedepsă se aplică şi când victima este rudă în linie directă, frate sau soră, potrivit http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-218.

Pentru mai multe stiri vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor