Vinurile, la loc de cinste pe masa de sărbători. Vezi unde există singura colecţie de vinuri vechi din Prahova

Crama în care sunt depozitate vinurile de colecție, nu are geamuri
app

Vinurile, la loc de cinste pe masa de sărbători. Vezi unde există singura colecţie de vinuri vechi din Prahova

Mesele îmbelşugate de sărbători sunt stropite cu vin. Cei care vor să aibă mase perfecte trebuie să ştie că mâncărurile trebuie asociate doar cu acele vinuri care” merg”.

Astfel carnea de porc – merge cu vin rosu, sec , în timp ce carnea de vita  se asociază cu vin rosu sec precum Feteasca Neagra, Shiraz, Novac, Cadarca sau Negru de Drăgăşani. Carnea de miel – va fi pusă în valoare de vinuri rosii seci asa cum sunt Feteasca Neagra, Negru de Dragasani, Babeasca Neagra, Cabernet Sauvignon

Vanatul – merge cu vinuri rosii seci. Shiraz, Syrah, Feteasca Neagra sau Merlot sunt perfecte pentru acest tip de carne

Carnea de pui – se potriveste cu vinuri albe seci sau demiseci asa cum sunt Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling

Carnea de curcan – este perfect complimentata de vinuri rosii seci precum Feteasca Neagra, dar si Zinfandel sau Brachetto

Pestele – se asociaza cu vinuri albe seci ca Chardonnay, Riesling, Feteasca regala, Sauvignon Blanc.

Vinoteca din Crama ICDVV

La Valea Călugărească, ascunsă într-o încăpere fără ferestre și cu miros de mucegai, stă ascunsă o comoară… cu parfum de vin de colecție.

Este vorba despre colecția de vinuri vechi a Institutului de Cercetare — Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație de la Valea Călugărească.

22.000 de sticle au mai rămas în vinoteca institutului, cea mai veche sticlă fiind din 1974. Pentru a se păstra peste ani, temperatura în vinotecă nu depășește 13 grade, indiferent de anotimp.

În plus, nici o rază de lumină naturală nu trebuie să ajungă la sticlele prăfuite în care sunt vinuri roșii vechi de peste 40 de ani.

 

 

Citește și : https://republikanews.ro/video-institutul-din-prahova-cu-care-ceausescu-se-mandrea-fata-sefilor-de-stat-acum-ajuns-o-ruina/

 

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here