Atenţionare meteo: Vijelii în mai multe zone din ţară, inclusiv Prahova

sursă foto ZdG
cautam-reporteri-republikanews

Atenţionare meteo: Vijelii în mai multe zone din ţară, inclusiv Prahova.

Începând cu ora 12.00, intră in vigoare o atenţionare meteo prin care ANM avertizează câ până în data de 11 iunie, ora 23.00,  vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

just insolv sprl

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

Tot de la prânz intră în vigoare şi o atenţionare COD GALBEN ce râmâne în vigoare  până în 9 iunie, ora 22:00. Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here