logo
RNTV Live

VIDEO/Prahova, sub COD ROŞU de sezon. Jandarmii, în acţiune

Mihai Constantinescu

S-a deschis sezonul furtuirlor

VIDEO/Prahova, sub COD ROŞU de sezon. Jandarmii, în acţiune.

Venirea toamnei a dus la pachet şi creterea numărului de furturi de copaci din păduri. În prahova, doar într-o singură zi au fost descoperite mai multe persoane care transportau material lemenos pentru care nu au putut prezenta acte de provenienţă.

Primul caz a fost descoperit ieri, în jurul orei 15: 30. O patrulă a Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova acționa pe raza comunei Valcanesti. A surprins în flagrant pe numitii P. I.- 26 ani, M. L.-21 ani si E. B.–20 ani, care transportau cu ajutorul a trei atelaje hipo , fără a deține aviz de insotire, material lemnos pentru foc esenta anin si alun. Persoanele în cauză au fost sanctionate pentru transport de material lemnos conform legii 171/2010, art. 19,Alin. 1, lit. B, cu amendă in valoare de 5000 lei, fiecare, iar cantitatea de material lemnos a fost predata unui reprezentant al Ocolului Silvic Slanic.

Tot ieri, în jurul orei 20:00, pe raza localității Apostolache, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, au depistat pe numitul E.V. în vârstă de 60 ani, in timp ce transporta cantitatea de un metru cub material lemnos specia gorun (lemn de foc), un tractor, fără a deține aviz de însoțire specific. Contravenientul a fost sancționat contravențional, conform legii 171/2010, art. 19,Alin. 1 lit. B, cu amendă cu amendă in valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și dat în custodie unui reprezentant al Ocolului Silvic Verbila .

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor